tired female athlete after workout
Diéty

Diétne recepty – môžu byť chutné?


Máte zažitú predstavu, že diéta rovná sa hladovanie, alebo jedení chuťovo nezaujímavých jedál, pretože zdravé recepty sú nejedlé recepty? Omyl! Zapojte svoj selský rozum, fantáziu a vôľu a hravo si zaistíte vyvážený kalorický prísun a vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi. Zostavte si svoj diétny jedálniček zo zdravých a diétnych receptov, ktoré spoznáte podľa jednoduchých zdravých pravidiel.

Kliknite tu – Keto Guru recenze

1) Každé jedlo môže byť zdravé a diétne

Každé jedlo je možné pripraviť v diétne variante. Napríklad taká sviečková na smotane môže byť chuťovo takmer na nerozoznanie od sviečkovice na zelenine, stačí len vedieť, ako na to.

2) Kto chce, ten hľadá spôsob

Spôsob prípravy s vašimi ingredienciami urobí kaloricky doslova divy https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23801097. Hitparáda úprav je od prípravy na pare, cez varenie, dusenie, restované, pečenie, až po veľmi nezdravé vyprážanie …

3) Čas hrá svoju úlohu

Zdravé jedlo a zdravé recepty by ste mali objavovať po celý deň. Raňajky by mali obsahovať uhľohydráty s nízkym glykemickým indexom, ako je celozrnný chlieb (najlepšie z otrúb alebo raže) alebo ovocie. Obed by mal mať formu vyváženého jídla zloženého z bielkovín (netučné mäso, ryby, hydina), zeleniny, obilnín (divá alebo nelúpaná ryža) alebo strukovín (fazuľa, šošovica …). Večera je ideálne ľahká, zložená predovšetkým z bielkovín a zeleniny.

4) Nájdite si konkrétny fígle

Tak treba polievky sú skvelé, len sa vyvarujte hustých a krémových a zamerajte sa na výživnejšie zeleninové a mäsové vývary. Soľ sa snažte nahrádzať zmesami biokoření kto. Máte radi mäso? Nahraďte tučné bravčové i hovädzie ľahším kuracím alebo morčacím a najmä rybami. Mäso pripravujte bez tuku na pare alebo rošte, ryby duste, ponechajú si tak svoje výživné látky. A zelenina? Tej nie je nikdy dosť. Snažte sa jesť šaláty pred hlavným jedlom, zasýti vás a vaše porcie obeda bude hneď o to menšie. Zelenina je vždy lepšie čerstvá, pri varení sa z nej strácajú dôležité vitamíny. Vyvarujte sa však tučných dressingov – veď existuje toľko omnoho zdravších a chutných zálievok. Chcete vyskúšať bezmasá jedla? O tofu alebo seitan možno ste už počuli, málokto si ho ale vie doma chutne pripraviť. Nenechajte sa preto odradiť, z týchto rastlinných náhradiek mäsa s vysokým obsahom bielkovín, vďaka krátkej dobe prípravy ľahko vykúzlite polievky, odrezky, posekanou a treba aj guláš.

Rate this post